Brandveiligheid binnen gebouwen is van groot belang. Als eigenaar of gebruiker van een gebouw bent u verantwoordelijk voor de brandveiligheid. Wilt u er zeker van zijn dat u aan alle wet- en regelgeving voldoet? Schakel dan Muddebouw in! Dankzij vele jaren ervaring in het vak kunnen we de juiste adviezen te geven en deze zelf ook om te zetten naar acties in de praktijk. Volgens Muddebouw gaat het niet alleen om het vastgoed, maar juist om de mensen die daarin actief zijn. Wellicht kunnen wij iets voor u betekenen in uw zoektocht naar een specialist in de brandveiligheid gebouwen? Neem gerust contact met ons op.

Zowel uitvoerende als adviserende partij!

Wij hoeven u er natuurlijk niet attent op te maken dat een brandveilige woning, woningcorporatie, bedrijfspand of kantoor is natuurlijk heel belangrijk is. Met de vakkundigheid van Muddebouw weet u zeker dat u op de juiste manier geholpen wordt en uw woning of pand snel brandveilig is. Wij kunnen zowel de uitvoerende als de adviserende partij voor u zijn.

Vanaf de brandscan tot en met de oplevering staan wij voor u klaar. Uiteraard rapporteren wij hier altijd transparant over naar onze klanten. Muddebouw weet als geen ander dat de opgave voor een vastgoedbeheerder/corporatie belangrijk is. Met elkaar maken we keuzes over wat we bewust wel en bewust niet uitvoeren. Het doel hierbij is natuurlijk altijd om voor zoveel mogelijk panden de brandveiligheid te verbeteren.

Lees hier meer over brandveiligheid advies in gebouwen.

Aan welke eisen moeten gebouwen voldoen om brandveilig te zijn?

Om te weten aan welke eisen u dient te voldoen kunt u in het bouwbesluit 2012 kijken. Hierin staan de voorschriften waaraan een gebouw moet voldoen. Afhankelijk van het type gebouw zijn er meerdere eisen. Denk bijvoorbeeld aan een gebouw waar meer dan 50 mensen in verblijven (kantoren, restaurants of sportscholen). Hier is het verplicht om een gebruiksmelding te doen bij de gemeente. Door middel van deze melding laat u zien welke maatregelen voor brandveiligheid u hebt getroffen. Gaat het om een kinderdagverblijf, gehandicaptenzorg of gebouw waar meer dan 10 personen slapen? Dan is er een omgevingsvergunning voor brandveilig gebruik nodig. Muddebouw helpt u graag verder met alle stappen die daarbij komen kijken.

Wat staat er in het bouwbesluit?

In het bouwbesluit staan voorschriften voor brandpreventie en brandveiligheid. Denk hierbij aan:

  • Het voorkomen van de brand (verbod op open vuur, brandveilige inrichting en regels voor de opslag van brandgevaarlijke stoffen).
  • Het tijdig opmerken van de brand (rookmelders en brandmeldinstallaties).
  • Het verspreidingsrisico van de brand zo klein mogelijk houden (gebruik van brandwerende en brandvertragende materialen)
  • Ieder gebouw moet een vluchtplan en vluchtroutes hebben.
  • Het bestrijden van de brand (Er dienen genoeg blusmiddelen te zijn, zoals brandblussers en/of brandslanghaspels).
  • Het gebouw moet zo bereikbaar zijn dat hulpdiensten tijdig hulpverlening kunnen uitvoeren.

Wie zijn wij?

Óf u uw huidige pand of woning nu brandveilig wilt maken of andere klussen heeft.  Muddebouw graag voor u klaar! Wij zijn een aannemersbedrijf met twee vestigingen, één in Capelle aan den IJssel en één in Krimpen aan de Lek. Wij staan graag voor u klaar als het gaat om de renovatie van gebouwen, maar ook bij nieuwbouw kunnen we u zeker van dienst zijn. Daarnaast voeren wij ook projectmatig onderhoud en totaalonderhoud voor kleine en grote opdrachten uit. Benieuwd geworden naar wat wij voor uw situatie kunnen betekenen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kijken graag met u mee naar de verschillende mogelijkheden.

Neem contact met ons op!

Kunnen wij iets voor u betekenen in uw zoektocht naar een brandveilig gebouw óf heeft u nog enkele vragen voor ons? Neem dan gerust even contact met ons op voor meer informatie. Onze medewerkers staan graag voor u klaar en zullen u snel verder helpen!