Bent u op zoek naar een partner voor VvE onderhoud? Dan bent u bij Muddebouw BV zeker aan het juiste adres! Wij helpen u graag verder als het gaat om onderhoud voor de Vereniging van Eigenaars. Muddebouw is een gespecialiseerd aannemersbedrijf in onderhoud en renovatie. Als een echt familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring in de provincie Zuid-Holland werken wij met veel plezier aan verschillende projecten. Onze 120 vakkundige klussers werken dagelijks vol trots voor onze verschillende opdrachtgevers in dit werkgebied.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op, dan helpen we u graag verder!

VvE – Vereniging van eigenaren en onderhoud

Een goed onderhouden appartementencomplex is belangrijk voor het waarde behoud van uw appartement. Daarom wilt u ook in zee met een aannemer die zorgt dat alles op rolletjes verloopt. Muddebouw doet alles in eigen beheer. Dit houdt in dat we eigen vaklieden hebben zoals timmerlieden, schilders en tegelzetters. Zij doen er alles aan om uw project tot het juiste einde te brengen. Dankzij onze eigen houtbewerkingsmachines kunnen wij zowel grote als kleine series producten leveren. We voorzien u dus van maatwerk en onze levertijden zijn kort! Heel fijn wanneer uw gebouw onderhoud moet ondergaan waarvan u niet wilt dat het proces te lang duurt.

Uitvoeren gezamenlijk VvE onderhoud

Om het woongenot van uw appartement te verbeteren is het uitvoeren van VvE onderhoud belangrijk. Vaak is het onderhoud van oudere panden achterstallig en is er een goed plan van aanpak nodig voor renovatiewerkzaamheden. Muddebouw kan u het juiste advies geven. Wij kijken mee en geven heldere offertes waarin staat wat er voor de prijs gedaan wordt. Als familiebedrijf kennen wij geen ingewikkelde organisatiestructuur. De lijnen zijn kort en daarom zijn wij in staat flexibel in te springen op nieuwe vraagstukken en klussen. Zo hoeven aanvragen niet lang te duren en kunnen we service gericht werken.

Goed om te weten is dat we werkzaamheden zoveel mogelijk op een duurzame manier uit. Zo is een deel van ons wagenpark inmiddels elektrisch, wekken wij op kantoor onze eigen stroom op door middel van zonnepanelen en streven we ernaar om zo min mogelijk papier te verbruiken.

Welke reparaties vallen onder onderhoud VvE?

Reparaties binnen onderhoud van VvE gaat vaak om onderhoud van het casco, de buitenzijde van de woning en gemeenschappelijke ruimten. Muddebouw voert onderhoudswerkzaamheden voor onder andere de volgende aspecten uit:

  • Groot onderhoud;
  • Onderhoud aan kozijnen, gevels en daken;
  • Schilderwerken en houtrot herstel;
  • Meerjarige onderhoudscontracten (Een goed onderhouden pand draagt bij aan minder hoge onverwachte reparatie- of herstelkosten).

Heeft u een vraag die hier niet tussen staat? Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u. Neem voor vragen meer contact met ons op via het contactformulier.

Welke stappen zijn nodig voor onderhoud binnen de Vereniging van Eigenaars (VvE)?

Binnen de VvE zijn appartement eigenaren samen verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw. Om beslissingen te maken wordt dit vaak door een klein onderhoud bestuur gedaan tijdens een jaarlijkse Algemene ledenvergadering (ALV). Stel er moeten renovatiewerkzaamheden uitgevoerd worden binnen het appartementencomplex. Wat is nu het stappenplan voor onderhoud binnen de VvE?

Stap 1 – Eerst moet worden vastgesteld of de renovatiewerkzaamheden gemeenschappelijk zijn of deels ook tot privézaken behoren. Wanneer het gaat om privézaken dan is de VvE niet bevoegd om een beslissing te maken.

Stap 2 – Tijdens de ALV wordt besloten of de werkzaamheden doorgaan. Dit kan ook via een meerjarig onderhoudsplan.

Stap 3 – De ALV neem besluit tot renovatie. In de akte van splitsing staat de meerderheid die kiest voor de renovatie.

Stap 4 – Binnen een maand van het besluit op de ALV kan er bezwaar gemaakt worden bij de kantonrechter. Hier wordt vaak gewacht tot de notulen van de VvE zijn verspreid.

Stap 5 – Als alles akkoord is worden de renovatiewerkzaamheden voor onderhoud VvE uitgevoerd door een aannemer.

Stap 6 – Alle kosten van het project worden doorberekend in de akte van splitsing. Dit wordt vaak betaald via het reservefonds of een eenmalige extra bijdrage.

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op!

Bij vragen staan wij uiteraard graag voor u klaar. We geven u alle informatie die u nodig heeft, zodat u goede beslissingen kunt maken. Daarnaast adviseren we ook graag over de mogelijkheden. Wij zijn hoofdaannemer tijdens het hele project: van planning tot en met oplevering en nazorg. Dankzij onze jarenlange kennis en ervaring weten we precies hoe we u het beste kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact op. Tot ziens bij Muddebouw!